Am făcut o listă cu cele mai bune 10 smartphone din 2023. Sunt și câteva criterii de care am ținut cont în alegerea celor 10 telefoane mobile.

Criteriile de care am ținut cont au fost:

  • disponibilitatea pe canal oficial în România (cu o excepție – Pixel 8 Pro ce îl găsiți pentru moment pe canal neoficial, dar lucrurile s-ar putea schimba din 2024);
  • hardware din categoria premium (acum fie vorba între noi și smartphone-urile mid-range rulează orice aplicație, joc etc);
  • software bine pus la punct + suport pentru o perioadă lungă de timp;
  • capacități bune la nivel de cameră foto și video.

Țineți cont că discutăm despre o opinie personală, iar a voastră este cel puțin la fel de justă precum a mea și o puteți exprima în secțiunea de comentarii.

10. Huawei P60 Pro 👈🖱️

🔺Huawei P60 Pro este un adevărat camera phone

REVIEW🔗

Da. O să spun din start că este un smartphone fără serviciile Google preinstalate și fără 5G, dar cei ce îi vor acorda atenție presupun că știu la ce se înhamă, păstrând caracterul cât mai plastic al termenului. Am văzut că sunt destule persoane prin secțiunea de comentarii de pe site ce nu doresc a avea parte de Google, iar P60 Pro aici își găsește o nișă. Pe de altă parte, discutăm despre unul dintre cele mai bune smartphone-uri la nivel de cameră foto și video din ce am testat până acum.

9. Motorola Edge 40 Pro 👈🖱️

🔺La 2999 lei cât costă acum îl consider best-buy-ul din acest clasament

REVIEW 🔗

Este best-buy-ul din test și unul dintre cele mai abordabile smartphone-uri cu procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 (cred că nu este alt smartphone cu acest procesor ce se află sub pragul a 3000 lei, dacă da mă puteți atenționa în secțiunea de comentarii).

Nu-i lipsește mai nimic, iar puncte prețioase pierde la nivel de cameră foto și video, locul unde Motorola mai are de învățat.

8. Google Pixel 8 Pro 👈🖱️

🔺Suprize plăcute în 2024 legate de o eventuală disponibilitate oficială

Am făcut o excepție de la unul dintre criterii, iar Pixel 8 Pro a prins poziția…, a 8-a. Nu am să detaliez mai mult din ce am notat ca și descriere la imagine. Există informații cum că Google s-ar pregăti să pună și România pe harta țărilor civilizate cu privire la disponibilitatea Pixel. Vodafone anunțase ceva la nivel european la un moment dat, dar fără a se concretiza etc.

Pixel 8 Pro nu este neapărat despre putere brută ci despre software optimizat. Am Pixel 7 Pro pe care-l folosesc în regim zilnic și experiența de utilizare mi-a depășit așteptpările.

7. ASUS Zenfone 10 👈🖱️

ASUS Zenfone 10 - review

🔺Minionul din top 10 și un super smartphone la nivel de specificații & experiență de utilizare

REVIEW🔗

Dacă vreți un smartphone compact cu hardware de top, Zenfone 10 ar trebui să fie pe lista scurtă. ASUS s-a ambiționat și a păstra un format ceva mai compact pentru acest telefon, iar prețurile ar trebui să fie cât mai bune în prag de Black Friday.

6. iPhone 15 / iPhone 15 Plus 👈🖱️

🔺Variantele de culoare pentru iPhone 15 / iPhone 15 Plus

iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max – primele impresii🔗

Nu l-am testat încă, dar am curajul să spun că discutăm despre unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2023, chiar dacă diferența dintre seriile 15 / 15 Plus și 15 Pro / 15 Pro Max încep a fi din ce în ce mai pregnante.

Mi se pare o alegere cumva la siguranță pentru un smartphone cu experiență de utilizare bună, autonomie decentă, suport software pe ani și ani de zile etc.

5. Samsung Galaxy S23 / Galaxy S23 Plus 👈🖱️

🔺Probabil, cel mai bun smartphone compact cu Android din 2023

REVIEW🔗

La puțin peste 3000 lei mi se pare a fi cel mai bun smartphone compact din piață. S23 Plus l-am notat pentru că în linii mari este fix același produs pe diagonală mai mare, doar că prețul său parcă este o notă cam mare.

Samsung Galaxy S23 impresionează și prin designul său ce renunță la display-ul curbat, soft bine pus la punct așa cum Samsung ne-a obișnuit în ultimii ani. Ce mai vreți să descoperiți aveți în review.

4. Honor Magic 5 Pro 👈🖱️

🔺Unul dintre smartphone-urile ce și-a propus să lupte direct cu Galaxy S23 Ultra pe segmentul premium în anul aflat în desfășurare

REVIEW 🔗

Honor își dorește să concureze Samsung, iar Magic5 Pro a fost mănușa pe care compania sud-coreeană a luat-o de jos și în extremis a reușit să o depășească. Gata cu comparațiile și alegațiile fără sens, Honor Magic5 Pro este un smartphone excelent, cu o cameră foto și video printre cele mai bune, cu o sumedenie de tehnologie ce-l aduce în apropierea treptelor podiumului.

🥉 OnePlus 11 👈🖱️

🔺OnePlus s-a întors la origini și au venit cu un smartphone bine pus la punct

REVIEW🔗

L-am testat la început de 2023 și mi-a plăcut. Este o întoarcere la origini pentru OnePlus ce acum se află mai mult ca niciodată în ograda OPPO. M-a impresionat cât de multă putere de procesare are sub capotă, dar mai ales cât de bine stă pe partea de răcire și păstrare a performanțelor în sesiunile prelungite de jocuri. Până și la nivel de cameră foto și video mi s-a părut că au mai învățat câte ceva în sensul bun.

🥈  iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max 👈🖱️

🔺Singurul smartphone ce face pasul către un procesor pe 3nm în 2023

iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max – primele impresii🔗

Da. Este unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2023. Face pasul către USB Type-C, dar procesorul și peformanțele la nivel de cameră foto și mai ales video îl aduc pe poziția a 2-a. A trecut de mult vremea când puteai să râzi de Apple la capitolele astea.

🥇 Samsung Galaxy S23 Ultra 👈🖱️

🔺Cel mai bun smartphone din 2023

REVIEW🔗

Decizia Samsung de a renunța la Exynos în 2023 și de a miza pe Qualocmm Snapdragon 8 Gen2 l-a transformat pe Galaxy S23 Ultra într-un veritabil hit comercial și asta pe bună dreptate.

Este cel mai bun smartphone la nivel de display, sunet, hardware + software, cameră foto și video etc. Mă refer ca și pachet overall, Galaxy S23 Ultra le depășește în opinia mea pe toate.

Acest clasament nu are valoare exhaustivă de adevăr și nu are rostul să închidă gura cuiva, din contră, vă invit să veniți cu topurile personale, să extindem discuția în mod constructiv și în niciun caz distructiv.

Bonus: Black Friday la Fashion Days cu reduceri de până la 80%!

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris.