gAuto

Ford trece printr-un amplu proces de schimbare a generaţiilor, unul oarecum logic, dar parcă grăbit de presiunea legislaţiei europene de reducere a normelor de poluare.

Anul trecut aflam de dispariţia modelului Ford Mondeo, în vara acestui an de renunţarea la Ford Focus, iar acum primim informaţia că din 2023 compania americană va opri definitiv producţia pentru Ford Fiesta.

Această maşină este produsă la uzina Ford din Koln, însă anul viitor aceasta va fi retehnologizată pentru a fabrica primul automobil electric destinat pieţei europene. Din păcate nici vânzările din ultima perioadă nu ajută, Ford Fiesta vânzându-se în doar 39.000 de unităţi în primele 8 luni ale anului (-45% vs aceeaşi perioadă din 2021).

Se pare că oamenii preferă Ford Puma în dauna Ford Fiesta, iar acest lucru nu este de mirare ţinând cont că modelul produs la Craiova este un crossover elegant, mult mai adaptat la nevoile de astăzi ale şoferilor urbani.

Ford Fiesta a fost lansat oficial în 1976, iar de atunci şi până în prezent au fost vândute la nivel global peste 16 milioane de unităţi.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.