Diverse

Stocurile de măști medicale s-au epuizat rapid. Mai ales de când coronavirusul Covid-19 a ajuns în Italia, țară în care se află câteva milioane de români.

eMAG a decis să subvenționeze prețul de măști medicale. Au trimis un comunicat în acest sens.

„ Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România și am cumpărat tot ce se putea găsi în țară, de la distribuitorii existenți. Astfel, am achiziționat măști și la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, și am decis să suportăm diferența de preț în toată această perioadă astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata.”

eMAG afirmă că în vestul Europei, prețul a ajuns la 5 lei. Au și pregătit o suplimentare a stocului prin achiziții făcute în Turcia, Macedonia și Ucraina.

Cel mai mare magazin online din România a luat această decizie într-un anumit context:

În ultimele zile, pe fondul discuțiilor referitoare la riscul crescut de infecție cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populației, stocurile de măști medicale la prețurile obișnuite s-au epuizat. În aceste condiții, am văzut cu toții o creștere foarte mare a prețurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace și am identificat câteva soluții care să rezolve situația actuală, în beneficiul clienților.

Au fost magazine din marketplace ce listau măștile medicale și la 30 lei / bucată. În locul eMAG i-aș fi eliminat de pe platformă. Înțeleg că vorbim de raportul cerere / ofertă, că România este o piață liberă etc. Totuși, parcă un pic de responsabilitate înainte de a face profit în orice situație nu ar strica. Mă bucur să văd că eMAG a luat poziție în acest sens, asta și pentru că le era cumva afectată reputația. Există tendința ca orice listat în marketplace să fie asimilat cu eMAG, deși vorbim de entități diferite.

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: eMag
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.