Software

Nu îmi dau încă seama ce intenţionează Elon Musk să facă cu “investiţia” de 44 miliarde de dolari, însă începutul este rău, foarte rău.

În cadrul Twitter este un haos total, compania ajungând în prezent la un deficit uriaş de angajaţi. Elon Musk a decis imediat după achiziţie să concedieze jumătate din cei 7500 de angajaţi, însă nici cei rămaşi nu au avut parte de un tratament mai bun.

Noul proprietar le-a transmis acestora că vor trebui să muncească suplimentar cu multe ore peste program pentru a suplini lipsa celor concediaţi, să vină la muncă în weekend, să nu mai lucreze de acasă şi multe alte decizii de multe ori de neînţeles. Acelaşi Elon Musk a dat de înţeles că cei care consideră că nu vor putea lucra sub această presiune sunt liberi să îşi dea demisia, aspect respectat de peste 1200 de angajaţi.

S-ar părea că în prezent compania mai are puţin peste 2500 de salariaţi, în condiţiile în care acum câteva săptămâni avea 7500. Surse interne susţin că echipa de “core services” care se ocupă de sistemele esenţiale ale platformei de socializare mai are 4 ingineri din cei 100 existenţi luna trecută, iar la HR mai sunt câţiva oameni (mulţi din cei ce şi-au dat demisia şi-au oprit singuri accesul la aplicaţiile interne deoarece la HR nu se mai ocupă nimeni de acest proces).

Un alt aspect de menţionat este că zilele trecute Elon Musk a concediat câţiva ingineri şi directori executivi pentru că au avut curaj să îl contrazică. Democraţie, ce să mai !

Sursa: nytimes.com

Categorii: twitter

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.