Diverse

Microsoft a anunțat achiziția Nuance Communications pentru…, 19.7 miliarde dolari. Este a doua achiziție ca valoare făcută de către compania americană de-a lungul timpului (Linkedin – 26.2 miliarde dolari în 2016, Skype – 8.5 miliarde dolari în 2011, GitHub – 7.5 miliarde în 2018).

Nuance Comunications a fost un deschizător de drumuri în ce privește recunoașterea vocală bazată pe AI. Suita Dragon Naturally Spaeaking a fost utilizată de către Apple pentru asistentul său vocal Siri. Interesant este că rivalul Siri de la Microsoft era Cortana, dar recunosc că deși îl am în Windows 10 nu l-am folosit niciodată.

Arată și planurile de viitor ale Satya Nadella & co.

Nuance Communications lucra deja îndeaproape cu Microsoft pe partea de soluții cloud pentru sănătate (Microsoft Cloud for Healthcare). Presupun că în contextul pandemiei și nu numai, vor să dezvolte această direcție de business.

Cei 19.7 miliarde dolari provin din prețul de 56 dolari / acțiune (16 miliarde dolari) + datoriile companiei. Microsoft a plătit pentru tehnologiile dezvoltate & echipă, pentru că rezultatele financiare ale Nuance Communications nu sunt strălucite (346 milioane dolari în Q4 2020 și profit de 7 milioane dolari, anul fiscal încheiat în septembrie 2020 cu 1.48 miliarde dolari și profit de 91 milioane dolari).

Microsoft sub Satya Nadella a reușit să treacă la un alt model de business, axat pe colaborare cu alte companii ce păreau a fi rivali fără cale de întoarcere (integrarea Alexa de la Amazon în Windows, colaborarea cu Salesforce etc). Plus că mizează puternic pe soluțiile cloud din mediul business.

Cred că pariul următor este legat de digitalizarea aplicată în segmentul medical, iar achiziția Nuance este un pas clar în această direcție. Ar mai putea fi și tehnologia de recunoaștere vocală din automobile, aflată cumva în stadiu incipient.

Sursa: Microsoft.com

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: microsoft
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.