Opinie

Microsoft a cumpărat Nokia și tranzacția a primit toate acordurile necesare din aprilie 2014. Compania americană a ales să nu ia la pachet și brandul pornit în Finlanda. În perioada următoare vor renunța la termenul Nokia pentru smartphone-urile cu Windows Phone 8 și cel mai probabil vor miza pe Lumia spre a-și numi device-urile din portofoliu.

Nokia a fost cel mai mare producător de telefoane mobile în decada 2000 – 2010. Avansul smartphone-urilor a prins compania pe picior greșit. Symbian, MeeGo și Windows Phone 7 nu au reușit să mențină compania finlandeză pe primul loc mondial. Apple și Samsung au ieșit în față, iar în prezent Nokia nu mai intră nici în top 5-ul mondial. Le-a trecut vremea și cam așa se întâmplă când nu te adaptezi din mers la trendurile pieței și ai o conducere obtuză care nu știe a analiza în ce direcție merge piața și ce urmează a fi cerut în viitor.

Nokia-8310

Mi-am dorit multe telefoane Nokia de-a lungul timpului și de cele mai multe ori nu mi-am permis să le cumpăr. Primul Nokia l-am cumpărat second-hand de la un amic, prin facultate. Se numea Nokia 8310, iar bateria nu trecea de pragul a 1 – 2 zile. Cântărea 84 gr. și 19 mm grosime, baterie de 830 mAh. Avea carcase ce puteau fi schimbate. Era vremea cartelelor cu 2000 de mesaje incluse și puteam compune un SMS și în somn. Cea mai hot funcție sa mi se părea radio-ul FM.

Nokia-N900

Primul review scris de mine a fost la Nokia N900 în 2010. Era ca și cum aș fi pășit din Trabant direct într-un BMW (de la Samsung S5230 la N900).

În ultimele luni am folosit în combinație un Lumia 520 și un Lumia 920, iar 920-ul este al doilea smartphone pe care-l folosesc în combinație cu LG Nexus 5. Nu-l folosesc zilnic pentru că sosesc mereu alte telefoane la test și trebuie să le analizez înainte de a le redacta recenzia.

Ce telefoane Nokia au trecut prin mâinile voastre?

Credit foto

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.