Nothing încearcă să creioneze un hype în jurul unui smartphone…, mid-range. Așa că în urmă cu câteva zile m-am trezit în inbox cu un comunicat legat de procesor. Nothing Phone 2a folosește un procesor MediaTek Dimensity 7200 Pro.

De fapt, altceva mi se pare a fi important. Nothing Phone 2a va fi lansat oficial în țara noastră din prima zi de la debut. O colecție de zvonuri a adunat Cosmin pe aici.

Ce se punctează în comunicat?

Nothing Phone 2a folosește un procesor MediaTek Dimensity 7200 Pro ce a fost personalizat pentru acest smartphone. Este un chipset octa-core ce urcă la maxim 2.8 GHz, telefonul aduce până la 20 GB RAM (prin tehnologia RAM Booster ce preia GB din spațiul de stocare).

Evenimentul de lansare se numește Fresh Eyes și va fi live pe 5 martie, de la 13.30 – nothing.tech/pages/event.

🔺LED-urile customizabile din partea spate de la Nothing Phone 2

Am testat Nothing Phone 2, iar impresiile formate le-am grupat în review. Mi s-a părut a fi cumva o gură de aer proaspăt în piața smartphone-urilor upper mid-range. Până acum au lucrat cu Qualcomm la nivel de procesor, iar pentru modelul Nothing Phone 2a au ales MediaTek. După cum știți, compania taiwaneză a evoluat mult de-a lungul anilor, iar pe segmentul mid-range au propuneri solide de chipseturi.

Pe de altă parte, nu înțeleg faza asta cu procesor optimizat pentru noi. Am văzut că și Samsung susține ceva similar cu Qualcomm, atât pe seria Galaxy S23 Ultra, cât și la Galaxy S24 Ultra. Totuși, nu am văzut să fie ceva cu adevărat diferit față de ceea ce am descoperit pe alte smartphone-uri cu hardware-ul respectiv. Înțeleg că-și doresc să spun că sunt cumva precum Apple ce dezvoltă întreg pachetul, dar acele elemente personalizate nu sunt în mod real simțit de către utilizator.

🔺Nothing Phone 2a într-o imagine ce pare a fi preluată din kitul de presă

MediaTek Dimensity 7200 este dezvoltat pe un proces de litografiere TSMC în 4nm. Procesorul octa-core are 2 nuclee pe ARM Cortex-A715 capabile de performanțe mai bune ce urcă la 2.8 GHz și alte 6 nuclee pe ARM Cortex-A510 pentru sarcinile de zi cu zi. Sunt multe tehnologii AI încorporate. ISP-ul acomodează până la 200 Megapixeli. Pe partea de conectivitate este capabil să ofere 5G pe ambele SIM-uri încorporate. Mai multe detalii descoperiți pe website-ul MediaTek.

Apropo de MediaTek, Qualcomm și telefoanele mid-range. Mi se pare că Qualcomm a intrat într-un con de umbră aici. Aproape că au renunțat la modelele mai ieftine, mai plusează cu unele procesoare la granița între upper mid-range și premium. MediaTek are o pleiadă de versiuni și nu fac rabat la tehnologiile incluse pe fiecare CPU în parte.

Pentru cei care nu știu, Nothing este o companie fondată de către Carl Pei (a fost co-fondator al OnePlus și s-a retras din companie în octombrie 2020 pentru că era nemulțumit de direcția în care brandul a fost adus).

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.