Bada este OS-ul dezvoltat de Samsung. Şi-au pus mari speranţe şi vârful de lance este Samsung Wave (există în derulare şi un concurs care oferă 10 telefoane). Recent în cadrul unei conferinţe din Rusia, Samsung şi-a prezentat planurile cu privire la sistemul său de operare.

         În unul dintre slide-uri erau prezentate patru noi device-uri cu Bada. Se obervă că Wave este pus în prim plan. Se trage concluzia că următoarele patru au funcţii inferioare. Sunt două touch-uri candy-bar şi două slide-uri cu tastatură qwerty. Preţurile, aparent, vor fi cuprinse între 150 de euro şi 400 la liber, sub costul unui Wave (la noi 1599 Ron). Discount-urile oferite în parteneriat cu reţelele mobile le vor face uşor de achiziţionat.
         Observaţi că nu se ştie nici numele sau cifra sub care se vor vinde darămite să aducem aminte de detalii privind ce se ascunde sub carcasa lor.

         Samsung doreşte prin Bada să aibă propriul produs în competiţie cu Androidul oferit de Google sau iPhone OS-ul ce a cucerit milioane de oameni. Bada permite rularea de programe denumite Samsung Apps. Succesul sistemului de operare depinde de comunitatea formată în jurul său. Comunitate care să creeze programe pentru platformă şi alta care să folosească, să cumpere ce este lansat. 
         Concurenţa dintre iPhone OS, Android, Maemo oferit de Nokia este numai bună pentru utilizatorul final. Constructorul coreean sper să vândă 100 de milioane de telefoane cu touchscreen în 2010, în 2009 atingând doar 40 de milioane (touch-urile şi smartphone-urile explodând în a doua parte a anului). 

via techradar

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.