În urmă cu câteva zile am participat la un eveniment desfășurat la Colegiul Național Școala Centrală. Urcam treptele din lemn ce scoteau sunetele specifice la fiecare pas și mă gândeam ce bine ar fi să trec din nou prin perioada liceului, cea mai frumoasă etapă din viață aș spune.

Samsung a adus Solve for Tomorrow la a 3-a ediție. Despre a a doua ediție ați găsit mai multe informații pe aici🔗.

Despre ce este vorba?

Samsung caută tineri cu idei inovatoare, idei capabile să genereze schimbare în viitor. Ediția a 3-a este realizată în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.

Solve for Tomorrow se adresează elevilor de liceu cu vârsta între 16 și 18 ani, iar perioada de înscriere se desfășoară până pe 31 octombrie 2023. Înscrierile pot fi individuale sau în echipe de până la 5 membri.

Ideile propuse trebuie să îmbine tehnologia și educație cu soluțiile eficiente și sustenabile.

@gadget.ro @Samsung Romania ♬ sunet original – gadget.ro

Calendarul Solve for Tomorrow în ediția 3-a: 

🔺Înscrierile se desfășoară până la sfârșit de octombrie

Declarație oficială:

Suntem nerăbdători să descoperim idei inovatoare și pline de creativitate în cadrul unei noi ediții Solve for Tomorrow. GenZ – acești tineri mereu la curent cu ce se întâmplă sunt pregătiți oricând să acționeze pentru a face lumea un loc mai bun. Pe parcursul celor două ediții organizate până acum în România, participanții au dat dovadă de implicare, responsabilitate, entuziasm și maturitate, dezvoltând proiecte complexe, orientate spre rezolvarea unor probleme identificate în societate. Continuăm să investim în comunitatea locală de tineri, punându-le la dispoziție instrumentele de care au nevoie pentru a schimba lumea începând de astăzi, idee cu idee. Suntem mândri să facem împreună cu aceștia pași mici spre schimbări sustenabile.”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics.

Premiile sunt formate din echipamente Samsung și sesiuni de training organizate de către Google România. 

Ediția a doua a fost câștigată de către o echipă din Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți ce au realizat un prototip de sistem hidroponic ce permite cultivarea plantelor într-un substrat de nutrienți și adaos vegetal ce încetinește ritmul de evaporare al apei.

Premiul al 2-lea a fost acontat de către o echipă de la Liceul Tehnologic Jacques M. Elias din Sascut ce a dezvoltat conceptul unui joc-aplicație adresat fetelor pentru promovarea educației în domeniile STEM.

Pe locul al 3-lea s-a aflat echipa SurvEco de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu ce au propus un prototip de sistem de drone ce prin intermediul AI identifică zonele limitrofe orașelor cu depozitări sau arderi ilegale de deșeuri

Fotografii și reel făcute cu Samsung Galaxy S23 Ultra

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.