gEV

În perioada următoare se vor face numeroase studii legate de piaţa auto, mai ales că aceasta se află într-un proces uriaş de transformare, unul care necesită schimbări radicale pe întreg lanţul de producţie.

Compania de consultanţă financiară AlixPartners a realizat un studiu legat de evoluţia pieţei auto globale, iar concluzia principală a acestuia este că contextul geopolitic şi economic actual va întârzia destul de mult tranziţia către maşini electrice comparativ cu planurile iniţiale.

Se pare că până în 2028 doar 33% din piaţa auto globală va fi reprezentantă din maşini electrice, în timp ce până în 2035 acest procent va ajunge abia la 54% (să nu uităm că în acest an Uniunea Europeană vrea să renunţe definitiv la maşini cu motoare termice).

Companiile auto vor investi sute de miliarde de dolari pentru această transformare. Dacă în perioada 2020 – 2024 se vor investi undeva la 234 de miliarde de dolari, în perioada 2022 – 2026 sunt estimate investiţii de peste 526 miliarde de dolari.

Vestea proastă este că în următorii ani maşinile electrice vor fi mai scumpe decât cele cu motoare termice. În prezent materiile prime utilizate pentru asamblarea unui autovehicul electric costă de două ori mai mult decât cele necesare asamblării unei maşini pe benzină sau motorină. În viitor raportul se va echilibra, însă vor mai trece ceva ani până atunci.

Via: economica.net

Categorii: gev
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.