Recomandari

Am testat câteva produse Genius în ultima vreme şi mi-au creat o impresie foarte bună. Unul dintre ultimele gadgets din portofoliul lor care mi-a trecut prin mână a fost tastatura Genius Imperator GX care costă 136 lei pe eMAG.ro, există şi o variantă de top GX Imperator Pro care urcă la peste 250 de lei şi care s-ar putea să ne ajungă la review pe gadget.ro în viitorul apropiat.

Vorbim de o tastatură de gaming care trebuie să ofere posibilităţi avansate de setare a tastelor după gustul fiecăruia cât şi rezistenţă în timp. Veţi vedea pe parcursul review-ului că acest device s-a comportat destul de bine.

Câteva detalii înainte de a diseca tastatura în sensul figurat al termenului:

– compatibilă cu Windows 7, Vista şi XP;
– necesită ca hardware să aveţi un monitor cu rezoluţie de minim 1024×768 pixeli sau mai mare;
– 2 GB memorie RAM sau mai mult;
– aduce un CD cu software ce permite să utilizaţi toate funcţiile incluse, mai ales cele în ce priveşte setarea unor taste după bunul plac;
– lungime cablu – 1.8 m.

Tastatura se conectează via USB 2.0, are un cablu rezistent şi gros care nu va face probleme în timp. Este recunoscută automat de către orice calculator, dar va trebui instalat software-ul de pe CD pentru customizare.

Design

Genius a dezvoltat o serie întreagă de device-uri de la boxe până la mouse sau tastatură sub logo-ul GX Gaming. Am testat mouse-ul DeathTaker pe care vi-l recomand cu mare căldură, excelent pentru costul său de achiziţie şi pentru specificaţiile sale sau mini-boxele de care v-am scris în urmă cu câteva săptămâni.

Tastatura Genius GX Imperator vine într-o cutie destul de generoasă, o tastatură mare cum sunt cele de gaming. Aici se pune accent pe customizare, rezistenţă. M-a impresionat plăcut că nu scoate tot felul de sunete, fiind fabricată din plastic. Au ales să o facă ceva mai rigidă şi asta-i un alt aspect pozitiv.

Integrează acele picioruşe ce duc al reglarea înclinată a lui GX Imperator, trebuiesc scoase din lăcaşul lor. Tastele sunt dispuse pe şapte rânduri. Sunetul poate fi pornit sau oprit de la o tastă dispusă special, tastele direcţionale sunt individualizate spre a fi mai uşor de accesat.

Sunt câteva taste multimedia pentru reglarea volumului mai tare sau mai încet, navigarea printre melodii sau fişiere, pauză şi play.

În partea stângă sunt şase comenzi macro cu roşu de la G1 la G6 şi deasupra tastelor se află trei profile ce pot fi presetate: M1, M2, M3. Mai multe despre ele la capitolul dedicat: Customizare. Logo-ul cu scorpionul specific pentru seria din care face parte a fost pus la bază şi iese în evidenţă fiind încadrat şi într-o zonă lucioasă.

Zona în care-ţi odihneşti mâinile a fost inclusă în tastatură, de aici şi lăţimea ceva mai mare. Genius GX Imperator arată bine, o tastatură de gaming corectă ce impresionează în mod plăcut de la prima vedere.

Customizare

Sunt foarte critic în ce priveşte tastaturile. Ştiţi asta de la review-urile laptopurilor unde am criticat pe cei care au făcut o tastatură neergonomică şi am apreciat portabilele ce necesită un timp minim de acomodare.

Genius a mers la GX Imperator pe forma clasică a tastelor, nu au făcut exerciţii de stil şi asta nu vă va da bătăi de cap. Tastele sunt bine conturate, uşor de accesat, scot un uşor clic când sunt apăsate, dar nu deranjează.  Răspunde rapid la comenzi.

Instalarea software-ului de pe CD s-a făcut rapid. Interfaţa mizează pe simplitate. Sun trei profile între care se poate face presetarea uşor, M1, M2 şi M3 sunt butoanele dedicate pentru fiecare profil şi au fost dispuse central, deasupra tastelor. Sunt cele şase butoane customizabile din stânga: G1, G2, G3, G4, G5, G6.

Se poate alege între funcţii precum:

a. Funcţii Office: Zoom in, Zoom out;
b. Funcţii Windows: Copy, Paste, Cut, Undo, Redo, Save;
c. Funcţii Media: Play sau Pauză, Volum mai mare sau mai mic, Next, Previous;
d. Macro;
e. Launch Program, setezi ce vrei să porneşti prin apăsarea butonului;
f. Buton off, fără nicio funcţie.

Concluzii

Tastatura Genius GX Imperator place prin tastele de bună calitate, uşor de acomodat ca ergonomie şi posibilităţile numeroase de customizare. Totul la un preţ rezonabil pentru o tastatură de gaming. Mi-ar fi plăcut să fie şi iluminată, dar cer prea mult la 130 şi ceva de lei.
Tastatura Genius Gaming GX Imperator, Negru, USB – 135.99 lei

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.