gEV

Din 1 milion de şoferi ce activează pe platforma Uber la nivel global, în prezent doar vreo 25.000 folosesc o maşini electrică, însă acest lucru se va schimba în foarte scurt timp.

Uber îşi doreşte ca în 2023 acest număr să se dubleze, iar până în 2030 acest tip de maşină să fie singura opţiune disponibilă în aplicaţie. CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi, a confirmat presei americane că din 2030 toate maşinile de pe platformă vor fi electrice în Statele Unite ale Americii, Canada şi Europa.

Pentru a îndeplini acest obiectiv, Uber intenţionează să ofere ajutoare şoferilor în valoare de peste 800 de milioane de dolari pentru a le facilita achiziţia unei maşini cu zero emisii.

Când flota de vehicule electrice va fi destul de mare, opţiunea Uber Comfort Electric (Green) va deveni cea mai rapidă şi cea mai ieftină metodă de transport.

În continuare toată lumea merge pe electrice, însă în Europa vremurile sunt cel puţin imprevizibile, în prezent costurile cu energia electrică fiind destul de ridicate.

Via: automarket.ro

Categorii: gev
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.