gAuto

În toamna anului trecut Ford confirma oficial că renunţă la modelul Ford Fiesta, producţia sa urmând a fi oprită definitiv în 2023.

Iată că a sosit acel moment, cel în care dispare o maşină cu multă istorie în spate (Ford Fiesta a fost lansat oficial în 1976, iar de atunci şi până în prezent au fost vândute la nivel global peste 16 milioane de unităţi).

Compania americană a anunţat că ultimul exemplar de Ford Fiesta va fi produs pe 7 iulie la uzina Ford din Koln. Pentru că este un moment cu adevărat istoric, producătorul auto a declarat că ultimele două exemplare produse vor rămâne în proprietatea companiei (unul va fi expus în colecţia de modele din Koln, Germania, iar celălalt în colecţia Ford din Marea Britanie).

Din păcate Ford Fiesta nu este singurul model tradiţional Ford ce dispare din gama europeană. Ford Mondeo a fost eliminat deja în 2022, iar din 2025 compania americană va renunţa şi la Ford Focus. Toate acestea vor fi înlocuite de noi modele electrice, unele gândite să menţină Ford în top în noua eră fără motoare termice.

Sursa: autocar.co.uk

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.