Deja au început dezbaterile pentru buget. Până anul acesta se vota un asemenea act încâ din decembrie. A fost criza şi înainte ca exerciţiul bugetar să înceapă s-a aşteptat o creştere a sumelor acumulate din taxe, impozite, etc.
          Sunt în toi dezbaterile pe Realitatea tv. Un nene reprezintă segmentul, foarte volatil în opinia mea, al oamenilor de afaceri. Se “vaită” că bugetul nu îi sprijină. Eu înţeleg lucrurile astfel. Dezvolţi o afacere. Ca ea să fie sănătoasă nu apelezi la ajutoare. Mergi pe o cale naturală. Nu văd de ce statul ar băga mâna în buzunarul său spre a sprijini o firmă sau afacere câtă vreme individul ce se află în spatele ei acumulează un profit. Profit care nu se întoarce spre angajat. Ştiu un caz hazliu. Este vorba de 2 ştiri care sunau aşa: Romtelecom cunoaşte o creştere a profitului de 20%. A doua ştire redactată a doua zi: Romtelecom concediază 500 de persoane ca urmare a … Pentru verificare click aici. Statul să fie interesat doar de omul de afaceri şi nu de modul în care trăiesc cei ce se află sub mâna patronului?
          Apar, firesc, întrebarile: Care este rostul statului? Pe cine reprezintă el?
          Din perspectiva cui se face bugetul?
          Auzi pe câte unul când spune că statul trebuie potrivit FMI să se implice cât mai puţin în economie. Păi dar cât criza şi-a arătat faţa tocmai ca urmare a politicilor neortodoxe orchestrate de bănci şi firme cine a venit să spele vasele? Cine a sărit cu ajutoarele financiare când zeci de mii de oameni erau ameninţaţi să râmână în stradă? Cine a salvat un joc de domino economic? Bineînţeles că vorbesc de politicile de afară. La noi criza este simţită abia acum.
          Statul trebuie să aibă un rol activ. Un arbitru care să judece imparţial. Din păcate la noi arbitrajul este mereu măsluit.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.