Dacia Spring este unul dintre cele mai vândute autovehicule electrice din țara noastră. Poartă logo-ul Dacia, dar producția sa este realizată exclusiv în China.

Guvernul Franței s-a decis să ia măsuri, iar mai multe mașini electrice fabricate în China vor fi exceptate de la subvenția de achiziție. Informația a fost confirmată și de către un oficial Renault.

Prețul ar urma să crească de la 15.000 euro spre peste 20.000 de euro. Asta va reduce atractivitatea Dacia Spring, iar Renault deja ia în calcul…, reduceri de preț.

În România, Dacia Spring beneficiază de reduceri substanțiale față de prețul de listă prin eco-tichetul acordat de către stat. Prețul cu Rabla Plus 2023 pornește de la 8990 euro cu TVA inclus. Pe site-ul Dacia unde sunt listate modele cu livrare din stoc, Spring Extreme de 65CP costă 23050 euro sau 11633.79 euro cu preț prin Rabla.

Măsura guvernului francez mi se pare a fi una de bun augur și nu m-aș mira să văd o politică similară și în țara noastră la un moment dat. Până la urmă, dacă Renault & Dacia vor deducerea ce ajunge până la 57.000 de lei să producă un automobil 100% la nivel local.

Darius a condus modelul Spring Extreme de 65 CP pe aici 🔗.

Sursa: Profit.ro

Categorii: gev

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.