gEV

Dacia Spring este o maşină electrică ieftină, tocmai din acest motiv este la mare căutare în rândul europenilor doritori de vehicule nepoluante.

Singurul model electric din portofoliul mărcii româneşti a trecut prin al doilea test important realizat de către EuroNCAP. Primul, cel al siguranţei, nu este unul care să fie un etalon, Dacia Spring obţinând doar o stea din cinci conform protocoalelor de testare EuroNCAP. Al doilea şi cel mai recent este GreenNCAP. Acesta arată cât de prietenoase sunt maşinile cu mediul înconjurător, iar la acest capitol Dacia Spring stă excelent.

Fiind o maşină 100% electrică, Dacia Spring a obţinut 5 stele fără probleme, însă interesant este că rezultatul general este unul dintre cele mai bune ale anului între modelele testate. Analiza a fost realizată pe trei mari segmente astfel:

  • Index Aer Curat – 10 / 10;
  • Index Eficienţa energetică – 9.8 / 10;
  • Index Gaze de seră – 10 / 10.

Iată ce spun reprezentanţii EuroNCAP despre Dacia Spring:

 „Noul model electric al Dacia – Spring – este un vehicul urban compact cu design SUV. Puterea sa modestă de 33 kW limitează caracteristicile dinamice, dar îi va atrage pe cei care caută mobilitate urbană individuală funcțională, curată, eficientă și accesibilă. La o temperatură ambientală de 23°C, pe autostradă se poate aștepta o autonomie de rulare de aproximativ 140 km. Spring este o mașină prietenoasă cu mediul, nu numai datorită absenței emisiilor de poluanți, ci și datorită consumului redus de energie. Cu 5 Stele Verzi și un indice general de 9,9, super mini-ul Dacia le dă exemplu celorlalți.”

Conform testelor, consumul de energie al Daciei Spring este următorul:

  • 16.2 kWh/100 km în regim normal;
  • 23 kWh/100 km pe autostradă;
  • 18.1 kWh/100 km la temperaturi scăzute.

Întreg raportul GreenNCAP îl puteţi găsi aici.

Categorii: gev
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.