O să scriu o serie de articole despre noutăţile prezentate la târgul de tehnologie CeBit 2010. Înainte de trece la fapte hai să vedem o statistică şi informaţii cu referire la conceptul din spatele evenimentului:

– durată de desfăşurare 2-6 martie 2010;
– cel mai mare eveniment de gen din Europa;
– motto-ul din 2010 – Connected worlds;
– 4170 expozanţi din 86 de ţări;
– România are 25 de expozanţi;
– partenerul CeBit 2010 este Spania;
– expozanţi celebri: Google, Amazon, Nokia;
– în 2009 a avut 500.000 de vizitatori;
– un blogger român transmite de la faţa locului – Dan Dragomir;
– cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi prim-ministrul spaniol Zapatero la deschidere:

– pe unele site-uri este catalogată drept cea mai mare expoziţie it din lume;
– participă 14 companii româneşti din domeniul it;
CeBit 2010 este într-o scădere de formă după ce în urmă cu aproximativ 10 ani aduna 800.000 de vizitatori iar în 2009 numărul a scăzut spre jumătate de milion. 2010 se anunţă şi mai drastic dacă ne gândim la criza mondială care a lovit în zona de “consumer electronics”. Companiile şi-au regândit strategiile cu privire la reclamă şi lansările de produse iar de multe ori au preferat să şteargă astfel de costuri din listă (în sectorul auto trendul este evident);
– au fost inaugurate noi categorii şi evenimente precum: 
          Broadband World – Bitkom (asociaţia de comerţ pentru pentru industria high-tech şi media din Germania) împreună cu organizatorii CeBit şi Ministerul Federal al Afacerilor Economice vor sta în spatele acestui stand în care furnizorii broadband (bandă largă) îşi vor prezenta serviciile. Vor fi evenimente, cursuri şi ghiduri de bune practici în domeniu. De vizitat pentru producători, autorităţile locale, utilizatorii finali. 
          Connected Living – un spaţiu al expoziţiei ce doreşte să prezinte o imagine a viitorului. Pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi va fi creată o casă a viitorului în care fiecare element electronic comunică cu ajutorul softului din prezent spre a crea un tot. Va fi o casă ecologică căci va include şi un asistent pentru consumul de energie, o bucătărie digitală care va veghea ca rezidenţi săi să aibă o dietă echilibrată;
           Detalii

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.