Software

Pe 25 septembrie Facebook a descoperit un atac cibernetic prin intermediul căruia hackerii au avut acces la token-urile de acces ale utilizatorilor, adică majoritatea informaţiilor personale au putut fi accesate fără prea mare efort.

Compania americană a confirmat că peste 50 de milioane de conturi au fost direct afectate, hackerii exploatând un bug din zona setărilor la tool-ul View As (acea zonă unde ţi se permite să îţi vezi propriul cont ca un utilizator extern).

Soluţia cea mai simplă găsită de Facebook a fost aceea de a deloga pe toată lumea de pe conturile personale, deci deconectările din ultimele ore au fost “controlate”. Compania americană şi-a cerut scuze şi garantează că toate conturile utilizatorilor sunt în siguranţă şi nu necesită schimbarea parolelor (pentru un plus de siguranţă ar fi bine totuşi să le schimbaţi).

Interesant este că Facebook nu a descoperit atacatorii şi nici nu cunoaşte dacă şi în ce fel au cules aceştia informaţii despre utilizatori.

Sursa: facebook.com

Categorii: facebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.