Noua Dacia Spring Extreme 2023 gEV

Preşedintele francez, Emanuel Macron, va anunţa în curând un pachet de reformă gândit să stimuleze economia franceză, unul ce va veni şi cu măsuri importante pentru protejarea industriei auto.

Se pare că una din aceste măsuri va fi limitarea acordării subvenţiei pentru achiziţia unei maşini electrice dacă aceasta nu este produsă în Europa. Practic orice autovehicul produs în alte regiuni nu va mai primi subvenţia de 7000 de euro pe care Franţa o acordă în prezent. Pentru a nu fi acuzat de protecţionism, guvernul francez se va lega de emisiile CO2 ale uzinelor producătoare, astfel că cele chineze ce folosesc energie electrică produsă prin arderea cărbunelui vor fi eliminate în totalitate.

Dacia Spring, cel mai bine vândut model electric din Franţa, va fi puternic afectat de această decizie deoarece se fabrică doar într-o uzină din China, acolo unde se produce şi Renault City K-ZE şi alte maşini electrice sub brandul Dongfeng.

Într-o întâlnire cu oameni de afaceri francezi, Emanul Macron a declarat că „Vom susține bateriile și vehiculele fabricate în Europa deoarece amprenta de carbon este bună. Nu vom mai folosi banii contribuabiilor francezi pentru a dezvolta industrii non-europene”.

Sursa: profit.ro