Tablete

Site-urile de tehnologie din dot com au reușit să pună mână pe cea mai așteptată tabletă Android la mijlocul lui iulie 2012. Urmează a debuta pe piață în câteva zile și ne va aduce și Android 4.1 Jelly Bean. Acesta va ajunge sub formă de update și pe Samsung Nexus S, Samsung Galaxy Nexus și Motorola Xoom.

Tableta Google de 7 inch are toate atuurile spre a deveni un adevărat hit de vânzări, un rival foarte puternic pentru Kindle Fire care-și pierde orice atuu în fața tabletei Google. Google a ales să lucreze cu Asus, a implementat procesorul quad-core Tegra 3 dezvoltat de către NVIDIA, aduce un design elegant și un preț de achiziție de doar 199 dolari în varianta de 8 GB și 249 dolari cu 16 GB spațiu de stocare.

Să vedem ce s-a spus despre Nexus 7 într-un review postat pe AndroidPolice.com:

A. De bine:

– este rapidă, foarte rapidă. Cea mai rapidă dintre toate tabletele Android existente în piață la ora actuală. Probabil că această viteză vine și din faptul că-i singura la ora actuală care rulează Android 4.1 Jelly Bean.
– dimensiunea display-ului de 7 inch poate fi pe placul multora, punctează la portabilitate. 10.1 inch în diagonala ecranului s-ar putea să fie prea mult pentru unele persoane. Tableta Google cu cele 340 de gr. ale sale poate fi ușor pusă într-o geantă și dusă în diverse locuri. S-ar putea să se potrivească în buzunarul interior al hainei, deși nu știu cine și-ar dori să ducă 340 de gr. pe acolo sau în buzunarul blue jeans-ilor – și mai odios.
– interfața dezvoltată de către Google merge fără probleme și impresionează;
– se simte foarte bine în mână, materiale și fabricație de calitate pentru un preț situat sub 200 dolari;
– vorbim de un device din seria Nexus care va primi update-urile Android înaintea tuturor;
– prețul de achiziție de doar 199 dolari și se oferă un credit de 25 dolari de utilizat în Google Play, să-ți deschidă apetitul pentru conținutul de acolo.

B. De rău:

– aplicațiile pentru tablete Android sunt la un nivel foarte jos. Multe aplicații dezvoltate mai ales pentru telefoane Android nu dau bine pe un displau de 7 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli. Aplicația Facebook este o excepție de la regulă din acest punct de vedere;
– așa-numitul ecosistem Play Store nu aduce experiența promisă. Selecția nu este făcută așa cum trebuie și nu se oferă filtre sau posibilități de sortare în funcție de preferințe. Ar fi nevoie și de prezentare mai bună, descoperirea conținutului lasă de dorit;
– aplicațiile se închid subit în unele cazuri și pe Android 4.1 Jelly Bean;
– nu are display de 10.1 inch și s-ar putea să nu fie pe placul multora din această cauză. Plus că are doar 8 / 16 GB spațiu de stocare și posibilități reduse de a suplini lipsa de spațiu.

Rezultatele obținute de Google Nexus 7 în câteva teste de benchmark:

1. Quadrant Standard – 3.460 puncte;
2. Vellamo – în jur de 1.700 puncte;
3. CFBench – 11.603 puncte;
4. GLBenchmark – 7.102 puncte.

Concluzia review-ului pune punctul pe i: lipsa aplicațiilor optimizate din Google Play. Compania americană ar trebui să facă ceva în acest sens, cât mai repede. iPad & iPad 2 au peste 225.000 de aplicații optimizate, iar la Noul iPad se crește de la zi la zi și nu m-aș mira să livreze vreun milestone puternic cât de curând.

Nici măcar aplicațiile de Twitter și Facebook nu sunt optimizate pentru o tabletă de 7 inch. Aplicația de twitter mizează pe o simplitate dusă la extrem care devine deranjantă când ai atâta spațiu la îndemână. Sunt și puncte pozitive pentru Nexus 7, le-am enumerat și mai sus. Înțeleg și de ce Amazon trage tare ca să aducă Kindle Fire 2. Google Nexus 7 le canibalizează complet nișa pe care intraseră cu mult tupeu la sfârșit de 2011.

Via

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.