gAuto

Chiar dacă producţia a fost reluată, cererea pentru autovehicule este în continuare scăzută, astfel că la uzina Dacia de la Piteşti se fabrică doar 1180 – 1200 de maşini / zi (capacitatea maximă este de aproximativ 1700 maşini / zi).

Reprezentanţii Dacia au anunţat că 1100 de angajaţi intră din nou în şomaj tehnic până la sfârşitul acestei luni. Se pare că aceştia se ocupă de producerea de piese şi subansamble pentru fabricile din Rusia, Maroc, Brazilia şi Franţa, iar cum acestea sunt încă închise, nu prea au ce munci.

„Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri. (…) Din 15.000 de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă.” a declarat Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.

Chiar dacă vânzările sunt în continuare reduse, Dacia are marele avantaj de a fi un brand low-cost, astfel că redresarea în cazul ei pare a fi mai uşoară comparativ cu alte nume mari din industrie.

Sursa: digi24.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.