Pe fondul lipsei de comenzi, Dacia trimite în şomaj tehnic 1100 de angajaţi

/
/
2 iun.
/

Chiar dacă producţia a fost reluată, cererea pentru autovehicule este în continuare scăzută, astfel că la uzina Dacia de la Piteşti se fabrică doar 1180 – 1200 de maşini / zi (capacitatea maximă este de aproximativ 1700 maşini / zi).

Reprezentanţii Dacia au anunţat că 1100 de angajaţi intră din nou în şomaj tehnic până la sfârşitul acestei luni. Se pare că aceştia se ocupă de producerea de piese şi subansamble pentru fabricile din Rusia, Maroc, Brazilia şi Franţa, iar cum acestea sunt încă închise, nu prea au ce munci.

„Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri. (…) Din 15.000 de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă.” a declarat Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.

Chiar dacă vânzările sunt în continuare reduse, Dacia are marele avantaj de a fi un brand low-cost, astfel că redresarea în cazul ei pare a fi mai uşoară comparativ cu alte nume mari din industrie.

Sursa: digi24.ro
Categorii: gAuto
Cuvinte cheie: angajati, Dacia, somaj tehnic
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

Un nou producător auto chinez intră în România din 2026, iar acesta vine cu o inovaţie foarte interesantă: baterii interschimbabile în nici 3 minute pentru toate maşinile electrice

gAuto
/
/
18 iun.
Piaţa auto din România se aglomerează din ce în ce mai mult, producătorii chinezi continuând strategiile de expansiune la nivel global.

AFM a suspendat lansarea programului Rabla 2025, iar APIA condamnă această decizie

gAuto
/
/
18 iun.
Cu siguranţă ştirea zilei de astăzi, 18 iunie 2025, este cea legată de suspendarea tuturor programelor de finanţare, inclusiv lansarea programului Rabla 2025, o lansare care ar fi trebuit să aibă loc peste doar câteva ore.

Actualul permis de conducere fizic va fi înlocuit până în 2030 cu un permis de conducere digital (îl vom avea disponibil pe smartphone)

gAuto
/
/
15 iun.
România se află în plin proces de digitalizare, astfel că până în 2030 pare destul de sigur că mai toate actele oficiale de identificare vor trece sub o formă sau alta într-o versiune digitală.