Hardware

Qualcomm a prezent două procesoare, unul pe segmentul telefoanelor mid-range și aici mă refer la Qualcomm Snapdragon 617, iar altul la granița dintre low-cost și mid-range, Qualcomm Snapdragon 430. 

Qualcomm Snapdragon 617;

Qualcomm-Snapdragon-617

  • 8 x ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz;
  • 4G cu viteze de până la 300 Mbps;
  • Adreno 405 GPU;
  • suport pentru camere foto până la 21 Megapixeli.

Primele telefoane cu Qualcomm Snapdragon 617 urmează a ajunge pe piață de la sfârșitul anului curent.

Qualcomm Snapdragon 430;

Qualcomm-Snapdragon-430

  • 8 x ARM Cortex-A53 la 1.2 GHz;
  • Adreno 505;
  • suport pentru camere foto de până la 21 Megapixeli.

Debutează pe telefoane mobile lansate comercial din prima parte a lui 2016. Observați că Snapdragon 430 folosește un accelerator grafic din viitoarea generație Adreno 500 (Qualcomm promite spor de performanță și eficiență energetică crescută).

Ambele procesoare încorporează tehnologia Qualcomm Charge 3.0. Interesant cum Qualcomm la viitorul Snapdragon 820 mizează pe patru nuclee, iar la iterații poziționate mai jos merg pe 8 nuclee.

Oare numărul de nuclee să nu fie cel care dă performanță?

Întrebarea este sarcastică și dorește să reliefeze că printr-un CPU dual-core sau quad-core bine eficientizat poți obține performanțe de top. Exemplu: NVIDIA Tegra K1 de pe HTC Nexus 9.

Sursa: Qualcomm.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.