LG a închis divizia de telefoane mobile. Compania sud-coreeană a trecut prin momente bune în perioada 2010 – 2016 și le-am folosit produsele în poziția de daily driver.

Mai multe detalii despre anunțul LG găsiți aici.

Este o listă personală și sunt smartphone-uri pe care le-am folosit pe o perioadă lungă de timp.

5. LG Optimus One;

Încep lista cu primul meu smartphone Android. Era un telefon din categoria low-cost și l-am achiziționat pe sfârșit de 2010 de la Vodafone. Așa pot spune că am intrat în lumea smartphone-urilor cu sistem de operare powered by Google. A fost un telefon destul de bun la momentul respectiv (Qualcomm Snapdragon S1 la 600 MHz, 512 MB RAM, Android 2.2 Froyo și upgrade primit la Android 2.3 Gingerbread, cameră de 3.15 Megapixeli ce înregistra video la 480p). Îmi amintesc că bateria nu era punctul său forte.

L-am adus în top pentru că a fost primul Android și cred că l-am folosit în jur de 1 an de zile până am trecut pe Samsung GALAXY Nexus (ce juca la un alt nivel).

4. LG G Flex; 

Orange avea un concurs între cei pasionați de tehnologie denumit Smartphone Tester și de-a lungul timpului am câștigat în jur de 8 – 9 ediții pentru că reușeam să strâng multe vizualizări, comentarii etc. Așa am reușit să transform LG G Flex & LG G Flex 2 în telefoanele mele de bază pentru anumite perioade de timp. Erau smartphone-uri curbate ce impresionau prin designul ales. Mai toate smartphone-urile aveau ecran drept, iar LG a venit cu unul curbat (între timp, trendul a dispărut complet).

Recenzia lui LG G Flex este aici.

3. LG G Flex 2;

Pentru că LG G Flex s-a bucurat de un oarecare succes, au revenit cu LG G Flex 2 ce era superior din mai multe puncte de vedere. Din câte îmi amintesc cu el s-a și încheiat epopeea smartphone-urilor curbate de la producătorul sud-coreean.

Adevărul este că nu aveai niciun beneficiu real, iar călcâiul lui Ahile era display-ul ce reflecta spațiul ambiant.

2. LG Nexus 5;

Era o vreme când Google și LG au colaborat pentru smartphone-urile din seria Nexus, iar prin intermediul LG România le-am avut pe canal oficial în țara noastră. În aceeași situație a fost și LG Nexus 5x. Nu am făcut upgrade pentru că nu avea nimic major în plus, iar ecranul era mai slab calitativ.

Îmi amintesc că l-am cumpărat de la Digi Mobil prin sistemul lor intern de rate, detalii pe aici. Era un smartphone ce funcționa impecabil la nivel de interfață grafică. Îl puteam folosi fără husă, iar spatele era îmbrăcat într-un plastic pe negru mat. Impresiona și vizual pentru că nu avea butoane capacitive etc. Recenzia lui Nexus 5 mă face ușor nostalgic. Dacă îmi amintesc corect l-am schimbat după aproape 2 ani cu Huawei Nexus 6P.

1. LG Nexus 4;

În 2013 am participat la primul meu MWC din Barcelona. Am avut ocazia să discut alături de alte personaje din lumea tech cu Matias Duarte ce la vremea respectivă era responsabil cu interfața grafică de pe Android.

La sfârșitul evenimentului ne-au oferit câte un cadou. Mă aștept să fie ceva ieftin, așa cum se procedează de obicei. Google a supralicitat, iar în pachet era un LG Nexus 4  + ASUS Nexus 7 din prima generație cu 3G. A venit cumva la fix, eram fan al Android-ului în stadiu nativ și foloseam un GALAXY Nexus de peste 1 an.

Cred că a fost singurul smartphone din seria Nexus ce impresiona vizual. Avea sticlă pe față și spate, impecabil în utilizarea de zi cu zi. De aici am rămas și cu o teamă pentru smartphone-urile cu sticlă, nu avea cine știe ce grip, nu i-am pus husă și mi-a scăpat la un moment dat și l-am spart ușor într-un colț. Norocul meu că a fost funcțional în continuare. Mi-am învățat lecția și nu mai folosesc smartphone-urile mele fără husă și folie de protecție.

Aștept să descopăr și lista voastră de smartphone-uri LG în rubrica de comentarii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.