gAuto

Piaţa de asigurări auto continuă să navigheze pe ape tulburi, asta după ce în toamna anului trecut Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare pentru City Insurance.

După acest moment preţurile asigurărilor de tip RCA au luat-o razna, în unele cazuri poliţele fiind chiar şi de trei ori mai scumpe comparativ cu ultima prelungire.

Din păcate nu doar situaţia City Insurance a fost precară în ultimii ani, ci şi cea a Euroins. Liderul actual al asigurărilor auto din România este atacată zilele acestea de către COTAR (Confederaţia Transportatorilor Autorizaţi din România). Organizaţia avertizează public toate instituţiile financiare din ţară că Euroins se îndreaptă încet şi sigur spre faliment.

COTAR susţine că Euroins se află într-o situaţie financiară similară cu cea în care se afla City Insurance înainte de faliment. S-ar părea că Euroins îşi transferă în bănci din afara ţării peste 90% din disponibilităţile băneşti, în România fiind păstraţi bani doar pentru salariile angajaţilor şi mică parte pentru plata despăgubirilor.

Acelaşi COTAR acuză compania de asigurări că lună de lună are zeci de popriri pe conturile bancare, rostogolind astfel obligaţiile de despăgubire în instanţă.

La scurt timp de la apariţia acestor acuzaţii, Euroins a răspuns printr-un mesaj oficial:

“Considerăm că toate acuzațiile sunt înșelătoare și nefondate. Mesajele COTAR sunt menite să afecteze în mod deliberat imaginea Euroins și credibilitatea generală a pieței asigurărilor. Euroins România a dovedit că a luat măsuri pentru a-și îmbunătăți activitatea la toate nivelurile și asigurăm transparența și comunicarea adecvată prin regulile românești și internaționale de guvernanță corporativă. Euroins nu va mai răspunde acuzațiilor COTAR și știrilor false despre industria asigurărilor.”

Nu ştiu cât de adevărate sau nu sunt acuzaţiile celor de la COTAR, cert este că dacă mâine te duci să îţi repari maşina pe o poliţa RCA emisă de Euroins, majoritatea service-urilor auto te vor refuza. Oare de ce ?

Sursa: economica.net