Sunt doar de cateva luni implicat in ceea ce se numeste blogging. Observ tot felul de persoane care spun ca exista tot felul de metode de promovare. Nu pot sa ma dau mare si tare ca eu am gasoit solutia( am doar 70 – 100 unici pe zi) si nu folosesc nicio metoda speciala de promovare – din toate cele mai enumerate mai jos cate un pic. 
        1.  In primul rand ar trebui sa fii original – astfel te vei autopromova prin valoarea articolelor. Asta este calea cea mai simpla si se afla la indemana a doar cateva persoane – bloggeri, ma rog cum vrei sa ii numesti.
        2. Blogatu vorbeste de promovare prin messenger. Daca te rezumi la a stresa pe toti cei din lista cu buzz-uri sau mesaje colective vei sfarsi prin a nu mai fi bagat in seama deloc – este sinonim cu spamm-ul. Eu mai trimit cate un mass pe grupuri – dar mai mult de unul, 2 pe zi in niciun caz. Normal ca mesajul – spamul cu care ii stresezi pe cei din lista ar trebui sa fie cat mai interesant astfel incat sa faca un click spre blogul tau. 
         3. Comentariile pe blogurile consacrate – da si asta e o solutie. Daca vei comenta iti poti creste si page-rank-ul sau pozitia in Ze List datorita faptului ca multe bloguri sunt do follow si castigi o serie intreaga de linkuri catre blogul tau. Maximul lcuru pe care il poti obtine este un link de la bloggeri respectivi spre un articol de la tine – atunci ti-a pus Dumnezeu mana in cap. Aici, revenim la punctu 1 – caci altfel nu vei primi niciodata un link de la ei catre un amarat de articol. 
          4. Twitterul – serviciu de microblogging. Iti faci cateva sute de followers( multe persoane sunt de treaba si te vor adauga dupa ce tu le dai un add) si incepi sa ii stresezi cu cate un mesaj similar mass – astfel mai aduci cativa unici pe blog. Important este sa nu exagerezi caci astfel risti sa fii indepartat din lista si te mai alegi si cu un block.
          5. Ar mai fi inscrierea blogului in directoare specifice precum Roblogs. De aici iti mai pot veni cativa unici dar sa nu te astepti la marea cu sarea – adica sa nu ai sperante prea mari.
         Ca si in viata – orice lucru trebuie folosit echilibrat fara exagerari, extrapoland aici – orice metoda mai sus promovata. Pana la urma punctul 1 ramane – este cel ma greu si, totusi, cel mai la indemana. 
         Arta de a scrie pe blog nu este mostenire, mare parte dintre noi ne-o putem dezvolta. Bineinteles, anumiti bloggeri vor evolua si vor scrie la un nivel decent iar majoritatea vor ramane la stadiul respectiv – slab spre foarte slab. Este vorba si de cultura – oricare poate scrie despre Magda Ciumac, Sexy-Braileanca, Piticu nu-stiu-care si putini pot fi originali, adica capabili a explica o intamplare hazlie, o analiza pertinenta si originala si multe de-astea( subiecte de blogging). 
           Si apoi ar mai fi ceva – trebuie sa mergi pana in panzele albe daca consideri bloggaritul o pasiune, daca o faci pentru cashul ce il auzi ca il scot cei din frunte – lasa-te de pe acum. Numai daca pui pasiune poti evolua. 
           Sa speram ca ne vom auzi, pe viitor, de pe o pozitie cat mai fruntasa in Ze List sau trafic.ro. Bafta all! ;)
         

Categorii: twitter
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.