Primele şase trenuri Bombardier Talent ale celor de la TFC au fost puse în circulaţie

/
/
15 dec.
/

Chiar dacă CFR-ul este incapabilă să aducă în ţară noi trenuri sau automotoare, iată că Transferoviar (TFC), o firmă privată, mult mai mică şi mai puţin potentă financiar decât colosul statului, a reuşit să cumpere din Germania 12 trenuri Bombardier Talent BR 643.

Nu sunt noi, patru sunt produse în 2001 şi opt în 2004, însă chiar şi aşa vorbim de automotoare diesel care aduc un aer de ţară civilizată. Trenurile au o viteză maximă de 100 km / h, iar până la achiziţie au circulat în zona oraşului Dusseldorf.

TFC a intrat deja în posesia primelor şase unităţi, acestea au fost inspectate, revizuite şi igienizate, iar de astăzi au intrat în circulaţie în zona Clujului. Aceste trenuri vor ajunge şi pe trasee precum București – Aeroport Henri Coandă sau București – Buzău.

httpvh://youtu.be/sBxDEgptSE8

Din păcate suntem o ţară de rang secund în Europa, iar acest lucru se observă şi prin astfel de achiziţii. Într-un articol anterior scriam că ţara noastră îşi va cumpăra 32 de avioane de vânătoare F-16 vechi de 40 de ani, iar săptămâna aceasta Statele Unite ale Americii a donat României o aeronavă C-130 Hercules asamblată în 1974 (măcar aceasta a fost gratuită).

Sursa: hotnews.ro
Categorii: Diverse
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

România va avea prima arenă de esports în realitate virtuală la Bucureşti

Diverse
/
/
12 iun.
Pasionaţilor de gaming vi se pregăteşte ceva foarte mişto. Săptămâna viitoare va fi lansată în România prima arenă de esports în realitate virtuală.

Hidroelectrica susţine că va accepta cererile de schimbare furnizor pentru toţi românii interesaţi (nimeni nu va fi lăsat pe dinafară)

Diverse
/
/
11 iun.
Cu cât ne apropiem de 1 iulie (dată de la care dispare plafonarea impusă de stat), cu atât din ce în ce mai mulţi români îşi schimbă furnizorul de energie electrică.

Câţi bani au făcut televiziunile din România în 2024?

Diverse
/
/
11 iun.
Televiziunea clasică continuă să existe, ba chiar rămâne şi destul de profitabilă. Într-un 2024 plin de evenimente politice, cele mai importante companii din domeniu au făcut bani chiar foarte frumoşi.