Diverse

Chiar dacă CFR-ul este incapabilă să aducă în ţară noi trenuri sau automotoare, iată că Transferoviar (TFC), o firmă privată, mult mai mică şi mai puţin potentă financiar decât colosul statului, a reuşit să cumpere din Germania 12 trenuri Bombardier Talent BR 643.

Nu sunt noi, patru sunt produse în 2001 şi opt în 2004, însă chiar şi aşa vorbim de automotoare diesel care aduc un aer de ţară civilizată. Trenurile au o viteză maximă de 100 km / h, iar până la achiziţie au circulat în zona oraşului Dusseldorf.

TFC a intrat deja în posesia primelor şase unităţi, acestea au fost inspectate, revizuite şi igienizate, iar de astăzi au intrat în circulaţie în zona Clujului. Aceste trenuri vor ajunge şi pe trasee precum București – Aeroport Henri Coandă sau București – Buzău.

Din păcate suntem o ţară de rang secund în Europa, iar acest lucru se observă şi prin astfel de achiziţii. Într-un articol anterior scriam că ţara noastră îşi va cumpăra 32 de avioane de vânătoare F-16 vechi de 40 de ani, iar săptămâna aceasta Statele Unite ale Americii a donat României o aeronavă C-130 Hercules asamblată în 1974 (măcar aceasta a fost gratuită).

Sursa: hotnews.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.