gEV

În luna octombrie Volkswagen a suspendat producţia maşinilor Volkswagen ID.3 şi Cupra Born atât la uzina din Zwickau, cât şi la cea din Dreda, justificarea de atunci fiind legată de cererea prea scăzută pentru cele două modele.

La câteva zile distanţă grupul german revine şi anunţă din nou suspendarea producţiei de maşini electrice la uzina din Zwickau, de data aceasta fiind afectate modelele ID.4, ID.5 şi Audi Q4 e-tron. Producţia va fi oprită timp de 3 săptămâni, iar justificarea este legată de problemele de aprovizionare cu motoare electrice.

Având o cerere bună şi un profit mai ridicat, Volkswagen prioritizează puţinele motoare electrice pe care le are pentru Volkswagen ID.7, sedan lansat oficial în primăvara acestui an.

Din păcate cererea pentru Volkswagen ID.3, ID.4, ID.5, Cupra Born şi chiar Audi Q4 e-tron este în continuare scăzută, astfel că dificultăţile logistice menţionate de companie ar putea fi un simplu paravan pentru adevărata problemă, cea a lipsei de interes pentru electricele grupului german.

Nici cei de la Volkswagen nu neagă această situaţie: „Din cauza situației actuale a vânzărilor, suntem norocoși că luăm acum o pauză de trei săptămâni. Vom oferi măsuri de instruire suplimentare pentru perioada respectivă.”

Sursa: profit.ro